איך משלבים בין חום לקור בארוחות שלנו
האם כדאי לשלב בין מאכלים חמים לקרים בארוחות שלנו או שזה מזיק לגוף? התשובה הפתיעה גם אותנו
הסבתות שלנו תמיד הזהירו אותנו שלא נשתה משהו קר מיד אחרי אוכל חם, כי זה יגרום לנו לכאבי בטן. האם הן צדקו או שמדובר במיתוס מופרך? התשובה כמו תמיד מורכבת.
לעזור לגוף לווסת את הטמפרטורה
הגוף שלנו מפעיל מנגנונים שונים העוזרים לו לשמור על טמפרטורה קבועה והוא ערוך לעשות זאת גם בתנאי קור ובתנאי חום. עם זאת, לפעמים נוצרים תנאים סביבתיים המקשים על הגוף לווסת את הטמפרטורה וזה קורה בעיקר במעברים מהירים ממקום חם למקור קר ולהפך. אנו עוברים במהירות רבה ממצב של בית מחומם לקור בחוץ ומהשמש הקופחת למזגן קריר בתוך הרכב. חלק מהאנשים גם מסוגלים לשתות קפה רותח אחרי יוגורט או גלידה, או מרק חם ביחד עם שתיה קרה. שינויים מהירים אלו מקשים על הגוף לשמור על טמפרטורה קבועה ולכן כדאי למתן את המעברים החדים.
איך לשלב בין קור לחום
הפתרון הוא למתן את המעברים החדים בין חום לקור. כלל זה תקף לא רק לגבי אוכל, אלא בכל הקשור לסביבה שלנו. אם אנחנו נמצאים בעבודה ויש נזילה מהתקרה, היוצרת שלוליות במשרד הממוזג שלנו ומאפשרת לרוחות להיכנס פנימה, לא מספיק להצטייד בסוודר ולשתות משקה חם. כדאי לעדכן במהירות את אחראי התחזוקה והוא ידאג להזמין חברות כמו אביב גבהים או חברות איטום אחרות, שיוכלו לחסום את הפרצה ולהחזיר לחדר את יכולת הבידוד.
ומה לגבי שילוב קור וחום במאכלים? איפה אנחנו נתקלים בקושי? בעיקר במקומות בהם יש מכונות כמו מכונת שוקולטה וקפוצ'ינו, מכונת ברד תא אחד או מכונת ברד אחרת, מכונות סחלב וכל מכונה אחרת המייצרת לנו משקה או אוכל בטמפרטורה קרה מאד או חמה מאד. כאשר משקאות אלו זמינים לנו, אנו לא תמיד עוצרים לחשוב האם הקפה הזה חכם ביחד עם עוגת גבינה או מה ההשפעה של כוס ברד אחרי קערת מרק על הגוף שלנו. חשוב לזכור שבכל הקשור לשילוב מאכלים, כדאי להימנע מהכבדה על הגוף. אין הכוונה שאי אפשר לשלב כלל מאכלים קרים וחמים באותה ארוחה, אך רצוי לאכול מאכלים חמים ולהמתין מספר דקות לפני ששותים משקה קר ולהפך. השילובים האלו מבלבלים את הגוף ומעייפים אותו. הדרך הנכונה לשלב חום וקור באוכל, היא על ידי המתנה קלה והקשבה לגוף.
באמצעות מיתון המעברים והמתנה קלה, אפשר לשלב חום וקור בארוחה שלנו, בצורה נבונה שלא תזיק או תכביד על הגוף